Sarah Jane Scouten (CAN)

Concert
za 22/10 - 20u30

De muziek van Sarah Jane Scouten is een mix van vintage folk en country muziek, met moderne invloeden en dito onderwerpen. Een steeds groter wordend muzikaal palet brengt frisheid aan haar sfeervolle indie Americana - of 'space-country' zoals ze het graag zelf noemt. Haar muziek is relevant voor vandaag als het is geworteld in de muziek van haar voorouders.

Ze werd geboren in Vancouver, maar verhuisde al vroeg naar het nabijgelegen Bowen Island. Een kleine rurale gemeenschap, waar iedereen elkaar kende en de deuren nooit op slot gingen. In deze omgeving ontstaat ook haar liefde voor muziek spelen.  Het gezin Scouten is een heel muzikale familie. Vader Scouten nodigde op regelmatig basis bevriende muzikanten uit bij hen thuis en zo ontstonden lange jams. Van Keltische tunes tot evergreens tot Hank Williams songs tot bluegrass klassiekers…. 

Sarah Jane: "Dit is de belangrijkste reden waarom ik muziek maak. Het community gevoel die je creëert met muziek Het overstijgt taal barrières en leert je los te laten. De familie jams waren essentieel voor mijn muzikale ontwikkeling". 

Haar vierde album "Confessions", opgenomen in Toronto met producer Andre Wahl, is een verdere verdieping van haar geluid als in songstructeren, variërend van indiepop en folkrock tot hints van 70's glamrock a la David Bowie en T-Rex. Scouten verliest zichzelf echter niet in een zee van invloeden, maar puurt er haar eigen typische sound uit. Het is een verzameling bloedeerlijke liedjes - een reeks bekentenissen of confessions - die de belangrijkste relaties in haar leven in kaart brengt. 

Wie er bij was bij de twee vorige passages, weet dat Sarah Jane garant staat voor een fantastisch concert. 

Notre cowgirl préférée est de retour !  Sarah Jane apporte du country moderne, du bluegrass et de l'Americana avec une touche de honky-tonk. Elle vient présenter son dernier album "Confessions". Pour les fans d'Emmylou Harris, Lucinda Williams et Sturgill Simpson !

VVK € 15 - ADD € 17 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Sarah Jane Scouten - You Are the Medicine (Official Video)