Salt House (SCO)

Concert

De song staat ​​centraal bij Salt House. Nieuwe nummers die klinken alsof ze er altijd al zijn geweest. Oude ballads die terug ontwaken. Gedichten die al lang verdienden om op muziek te zijn gezet. Liederen over plaats, politiek, landschap en vogels. Een samenhang van schrijven en zingen van 3 van Schotlands meest vooraanstaande artiesten: Jenny Sturgeon, Ewan MacPherson en Lauren MacColl.

Op hun laatste album 'Huam' (Schots voor "de roep van de uil") versterken ze hun reputatie als fijne vertolkers van zowel oude als nieuwe songs. Het is hun derde elpee  en de tweede met folk-zwaargewicht Andy Bell als producer.

Het trio zet hun liefde voor het opnemen 'op locatie' voort met dit album en gingen naar het landelijke Argyllshire om de nummers die tussen hun thuis in Inverness-shire en Shetland zijn gemaakt, op te nemen.


'Undersong' (2018) is opgenomen in de verbluffend gerestaureerde Telford Church op het eiland Berneray. Een gevoel van plaats vastgelegd in zowel liedjes als geluid; Ewan beweert dat als je goed luistert, je zelfs de vliegen in de bovenlichten kunt horen.


Je hoort ook echo's van Pentangle, een vleugje Dick Gaughan, gemompel van Scandinavië en Schots, allemaal verweven in traditionele als nieuwe muziek. Door de nauwgezette aandacht voor detail, gedeelde passies en zorg voor hun vak van de groep stijgt Salt House live telkens boven hun zelf uit! 

Met: Jenny Sturgeon (zang, gitaar, harmonium), Ewan MacPherson (zang, gitaar) en Lauren MacColl (viool, zang).

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Dit concert is een fijne samenwerking tussen Muziekclub 't Ey en WESP vzw

Salt House - Staring at Stars - New album preview