Everyone is Guilty (B) + Matthew Paul Butler (US)

Concert
za 04/06 - 20u30

In elk van zijn muzikale avonturen gaat Mirco Gasparrini er helemaal voor.  Everyone is Guilty is zijn roadtrip door de mystieke alternatieve countrymuziek, de volksmuziek van de Appalachen en de spookachtige blues van de legendarische Gun Club. Terwijl je naar de muziek en teksten van de band luistert, ontdek je een wereld waarbij Gasparrini zijn innerlijke angsten en obsessies wil overwinnen. Hoewel de teksten een donker kantje hebben, overwint het optimisme en is er altijd hoop. Dit op een opzwepend bedje van twangy gitaren, duelerende banjo's en uptempo ritme sectie.    

In 2018 trok de band naar Denver – Colorado – om met producers Slim Cessna en Dwight Pentacost (twee grondleggers van de "Denver Sound")  de plaat “A Wolf & A Lamb” op te nemen. Tijdens de voorbije lockdown periode bracht de band twee meer intieme EP's via hun bandcamp uit die meer kwetsbare en akoestische kant van hun sound centraal zette. 

Everyone is Guilty is Mirco Gasparrini (Blue Velvet, Bandits, Monster), Jérôme Mardaga, Charles Perrin, Eric François en Pierre Mulder.

Live is Everyone is Guilty een belevenis die je echt niet mag missen!  

Ook niet te missen is de support act: De Amerikaan Matthew Paul Butler groeide op in Congo (toen nog Zaïre), zijn ouders waren christelijke missionarissen. Ze moesten er turbulent vertrekken na de revolte van het leger.

Zijn album Hymns For The Dying noemt hij interpretaties van levensgebeurtenissen. De songs beschouwt hij als een plek waar mensen kracht of kwetsbaarheid in kunnen vinden. Het maakt het album bijzonder persoonlijk en puur. Matthew Paul Butler woont momenteel in North Carolina, waar hij rond de stad Charlotte de nummers voor de plaat schreef. Hymns For The Dying kwam al eind 2019 uit, maar door corona kreeg hij nog niet de kans om ze in Europa voor te komen stellen.

Top avond dus! 

VVK: 15 euro – ADD: 17 euro – Min 18: 5 euro

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Everyone is Guilty « Peter’s Sermon »

MATTHEW PAUL BUTLER - Butler (#offthecorner)