Roseanne Reid (SCO)

Concert
vr 11/03 - 20u30

Roseanne Reid is een 26-jarige Schotse zangeres en songschrijfster, afkomstig uit Edinburgh maar nu woonachtig in Dundee. Ze is de oudste dochter van Greg Reid, één van de zanger/broers van de ‘The Proclaimers’. Maar ze verkiest om op haar eigen manier de door haar gekozen muzikale weg in te slaan.

Als vertolkster van akoestische folk- en Americana-liedjes gaf ze 2019  haar debuutalbum “Trails” uit. Dit album is  geproduceerd werd door niemand minder dan singer-songwriter Teddy Thompson, ook al een zoon van de bekende muzikale ouders Richard en Linda. Het studioalbum volgt op de in 2015 uitgebrachte ep “Right On Tim” en komt er nadat Roseanne Reid in 2014 een songschrijverskamp in New York volgde, waar ze kennismaakte met countrylegende Steve Earle en diens muzikale zoon Justin Townes Earle.(die recent is overleden) 

Steve Earle zingt met Roseanne Reid mee op het nummer “Sweet Annie” en zij gaat in de volgende weken mee op de Europese tournee van Justin Townes Earle om er zijn voorprogramma te verzorgen. Zoals u samen met ons zal kunnen concluderen: van deze jongedame gaan we in de volgende jaren ongetwijfeld nog veel meer horen, want met haar eerste album “Trails” zit ze duidelijk op het juiste muzikale spoor (onze excuses voor de flauwe woordspeling).

Trails, het debuutalbum van de Schotse Roseanne Reid (dochter van Craig Reid van The Proclaimers) dat in de lente van 2019 uitkwam, kondigt een unieke nieuwe stem binnen de folkscene aan. De nummers van Roseanne Reid roepen meer op uit minder. Ze zijn eenvoudig maar hebben een diepe betekenis. Daarnaast stralen de songs een spaarzame authenticiteit uit die doet denken aan de voornaamste lichtpunten van het genre, zoals Gillian Welch en Lucinda Williams, maar dit op een eigenwijze toon die enkel typerend is voor Roseanne.  Dit opkomend talent is zeker en vast een ‘must-see’ voor wie houdt van prachtige, intieme folkmuziek.

VVK: 14 euro – ADD: 16 euro – Min 18: 5 euro  

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Dit concert werd al meermaals uitgesteld. Wie al tickets had, blijven die natuurlijk geldig voor deze datum! 

Roseanne Reid - Amy (Official Video)