Folk it!

Folkpodia slaan de handen in elkaar - Folk It is een gloednieuw initiatief van drie gevestigde waarden in de Vlaamse muziekscene: Merodefestival/Wesp vzw (Leuven), Muziekcentrum Dranouter (Dranouter) en Muziekclub ’t Ey (Sint-Niklaas). Door de krachten te bundelen willen ze folk bij een groter en breder publiek brengen, de beste folkmuzikanten van over de ganse wereld aan het Belgische publiek presenteren en jonge startende bands ondersteunen en kansen bieden.

Door de handen ineen te slaan vergroten de mogelijkheden op vlak van communicatie, presentatie én programmatie. Folk It laat het publiek horen hoe “f*lking gezellig” mooi en puur – maar evengoed avontuurlijk en overweldigend –  folkmuziek is en kan zijn.

Vlaanderen kent ongelofelijk veel getalenteerde muzikanten die experimenteren met invloeden uit de folk. Door het aanbod te verruimen, kunnen deze drie clubs de muzikanten beter ondersteunen en begeleiden. Buitenlandse topgroepen naar Vlaanderen lokken lukt door deze samenwerking bovendien beter dan voorheen. Door de goede onderlinge spreiding kunnen we immers minstens 3 top concertplekken bieden.

Wie nog steeds denkt aan geitenwollensokken en klompen bij het horen van het woord “folk”, nodigen wij graag uit om de website  te bezoeken en te ontdekken wat folk werkelijk is. Het is moeilijk om folkmuziek in een keurslijf te duwen en het genre blijft enorm evolueren. Vandaar ook ‘Folk It’ : beleef, vier, dompel je onder, luister en geniet met ons mee!