Welkom terug in MCD!

Beste concertliefhebber,

Goed nieuws: je kan vanaf mei - eindelijk - weer terecht in je favoriete muziekclub! Het laatste Overlegcomité zette het licht op groen voor de cultuursector. En dus kan jij erg binnenkort weer je deugddoende portie live muziek meepikken dankzij Muziekcentrum Dranouter. Lees snel verder & ontdek het programma!

Unieke openluchtlocaties in mei

Tijdens de maand mei krijg je de mooiste optredens voorgeschoteld in openlucht, op unieke buitenlocaties in het prachtige Heuvelland. Als de coronacijfers verder de goede richting uitgaan, vinden onze optredens vanaf juni plaats in onze vertrouwde, ruime concertzaal.

Gregory Frateur & Pieter Theun
Vrijdag 14 mei - 20u30 - Unieke buitenlocatie in Heuvelland

Zanger Gregory Frateur (Dez Mona) en luitist Pieter Theuns (Baroque Orchestration X) slaan de handen in elkaar voor een reeks intieme duoconcerten op bijzondere plaatsen doorheen Vlaanderen. Beide frontmannen zijn geen onbekenden voor elkaar: in 2011 brachten ze als Dez Mona & BOX het alom geprezen SÁGA uit. In 2021 zal een vervolg op deze succesvolle samenwerking het daglicht zien als het werelds oratorium LUCY over de zoektocht naar een thuis en het gevoel van thuiskomen. Voor deze reeks intieme concerten strippen ze de rijk gearrangeerde muziek tot een basis van stem en theorbe (barokluit). In deze tijden van afstand zoeken ze samen met de toeschouwers plekken waar de muziek weer dichterbij mag zijn.

Door de huidige coronamaatregelen vindt dit concert in open lucht plaats op een unieke buitenlocatie in Heuvelland. Tickethouders komen de precieze locatie zo snel mogelijk te weten. Voor dit intieme concert zijn slechts 50 personen toegelaten. Tickets zijn enkel via voorverkoop te verkrijgen. Snel zijn is dus de boodschap! 

VVK € 15 - Ledenkorting €2

Kemmelbergwandeling met Yves Bondue: Berg vol Verhalen
Zaterdag 15 mei - 18u00
Zaterdag 22 mei - 18u00

Meesterverteller Yves is laaiend enthousiast om jou coronaproof op sleeptouw te nemen op en rond de mysterieuze Kemmelberg! Tijdens het voorjaar van 2021 presenteert hij jou 'Berg vol Verhalen', een muzikale vertelwandeling die intussen uitgegroeid is tot een ware klassieker uit Yves' repertoire. 

Yves gidst je over en rond de Kemmelberg met het romantische verhaal van Louise Poty, een jonge Française, op zoek naar sporen van haar tijdens WO I gesneuvelde overgrootvader. Ze ontmoet op de Monteberg de jonge Lander, die haar op mooie plekjes verhalen vertelt over Kelten, een middeleeuws magisch paard en andere bergbewoners. Over streekgenoten en - specialiteiten horen we alles bij monde van de tooggangers Jacques en Georges, een paar cafébazen en winkeliers en een bevlogen geuzenkenner met een nogal lastige echtgenote. Het verhaal wordt doorspekt met liedjes en live accordeonmuziek. Achteraf is er de mogelijkheid om iets te drinken of te eten op het grote terras van Eetcafé 't Folk.

Deze wandelreeks vindt volledig coronaproof plaats, en in beperkte groep. Ook in juni, juli en augustus zijn er wandelingen gepland.  Alle data, meer info en tickets vind je via de programmapagina

PS: In de winter van 2020 zou de gloednieuwe wandelreeks 'Koninklijke Maatschappij Elk Het Zijne' van start gaan, maar daar stak de lockdown een stokje voor... Tickethouders voor een wandeling van 'Koninklijke Maatschappij Elk Het Zijne' kunnen hun ticket inzetten voor de nieuwe reeks die gepland staat voor 2022. Data en tickets zullen vanaf halfweg mei beschikbaar zijn. Alvast bedankt voor het begrip.

Gratis concert Trio Julien Biget / Gerry Murray / Rudy Velghe
Zaterdag 22 mei - 20u30 - Unieke buitenlocatie in Heuvelland

Gratis concert van een top internationaal folktrio: Biget, Murray & Velghe. Deze ervaren tradmuzikanten uit België, Ierland en Noord-Frankrijk hebben samen al heel wat muzikale waters doorzwommen.

Julien Biget is een zanger, bouzoukispeler en gitarist uit Noord-Frankrijk. Reeds jong werd hij onder de vleugels genomen van Gabriel Yacoub (Alan Stivell, Malicorne…). Julien werkte ook samen met de Bretoense topfluitist Jean-Michel Veillon.
Gerry Murray is dan weer een oud-leerling van Pat McCabe en één van Ierlands top piano-accordeonisten. Hij staat bekend om zijn swingende speelstijl. Sinds hij in België verblijft is hij vooral bekend als lid van de Iers-Belgische formatie Shantalla. Rudy Velghe is stichtend lid van de Keltische groep Orion. Hij was betrokken bij ontelbaar veel muzikale projecten (Cadans Der Getouwen, Urban Trad, Het Huis Der Verborgen Muziekjes, Geest Van De Kesterheide). Kortom: drie toppers en dit helemaal gratis!

Dit optreden is mogelijk dankzij de ondersteuning van de Vlaamse Overheid.

Voor dit intieme concert zijn slechts 50 personen toegelaten. Dit is een gratis concert, maar registratie is verplicht. Registreren kan via reservatie@dranoutercentrum.be. Er zijn max. 2 personen toegelaten per aanvraag. Door de huidige coronamaatregelen vindt dit concert in open lucht plaats op een unieke buitenlocatie in Heuvelland. Wie reserveert, die komt de precieze locatie zo snel mogelijk te weten.
Snel reserveren is de boodschap! 

Juni: De Garre, Cardboard Cabin, Wör & meer! 

Als de coronacijfers het toelaten, trekken we vanaf juni in de concertzaal. De concertzaal van Muziekcentrum Dranouter is 100% coronaproof, volledig in lijn met het veiligheidsprotocol. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen. Muziekcentrum Dranouter voorziet alle locaties in het gebouw van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig.  Klik hier voor onze veiligheidsmaatregelen.

In juni staan deze optredens op onze concertagenda - tickets zijn vanaf nu te koop:

Coronagarantie

Mocht een concert omwille van de coronacrisis toch niet kunnen doorgaan, dan wordt het concert verplaatst naar een nieuwe datum. Mocht die nieuwe datum voor tickethouders niet lukken, dan krijg je uiteraard je tickets terugbetaald.