Gratis activiteiten tijdens Weekend van DKO

Samen met dé Academie Ieper organiseert Muziekcentrum Dranouter op 22, 23 en 24 februari een driedaagse vol muziek, gebracht door leerlingen van het Deeltijds Kunstonderwijs. Dit is het programma:

  • Op vrijdag 22 februari start het weekend om 19u30. De leerlingen van de afdeling Lichte Muziek brengen een concert in Eetcafé ‘t Folk.
  • Op zaterdag 23 februari vindt er een heuse gitaardag plaats voor leerlingen gitaar. Om 13u geeft folkgitarist Jeroen Geerinck een lezing over zijn nieuwe project ‘Geronimo’. In dit project combineert hij zijn instrument met allerlei plug-ins en elektronica.
    ​Vanaf 14u zijn er 2 workshops ukulele, gericht op kinderen. Ook kinderen die geen leerling zijn aan dé Academie zijn welkom voor deze workshops. Vooraf inschrijven via e-mail is aangeraden (info@dranoutercentrum.be). Daarnaast zijn er verschillende openbare masterclasses gitaar. Om 18u30 is er het afsluitend leerlingenconcert.
  • Op zondag 24 februari is het de beurt aan de klassieke afdeling, met een aperitiefconcert in de concertzaal om 11u. Je hoort er onder andere piano en blaasinstrumenten door de leerlingen van de afdeling Heuvelland.

Alle activiteiten van dit weekend zijn gratis, met uitzondering van het optreden van de West Corner Brass Band (meer info hier). Tijdens en/of na de optredens kunnen de aanwezigen lekker dineren in Eetcafé 't Folk. Wie zeker wil zijn van zijn tafeltje, die reserveert best vooraf (057 44 69 33).