Dennis Ellsworth (CA) - Afgelast

Concert

Dennis Ellsworth is van het Prins Edwardeiland, Canada. Zijn werk kenmerkt zich door levenservaring, emotie en poëzie. Zijn songs zitten vol beeldspraak en klassieke melodieën, gezongen met een rijke, zelfverzekerde stem.Ellsworth was finalist in de CBC Searchlight Contest 2014, evenals in de New Song Contest in het Lincoln Center in New York City.

Dennis Ellsworth is een heel productieve songwriter. De laatste jaren raakte hij in het ritme van het schrijven, opnemen en uitbrengen van een album per jaar. Tussen de opnames van die platen door reist hij de wereld rond. Ellsworth kan niet echt achterhalen wat hem ertoe heeft aangezet om muziek te maken, maar herinnert zich wel dat hij 'Forever in Blue Jeans' van Neill Diamond voor de spiegel zong terwijl hij als kind zijn tanden poetste. Sinds de sprong van de badkamer naar het podium heeft Ellsworth uitgebreid door Canada en de VS getourd en bouwde een stevige live reputatie uit. De laatste vijf jaar tourt hij ook in de UK en de rest van Europa, met stijgend succes!
Hoewel hij zijn geluid en aanpak van schrijven door de jaren heen heeft verfijnd, blijven sommige zaken zoals in het begin van zijn artiestenbestaan. Een daarvan is een akoestische gitaar die hij heeft gered uit het huisje uit de jaren 1970 in de Catskills; een gitaar waarop hij bijna elk nummer heeft geschreven dat hij op tape heeft gezet en waarvan Ellsworth gelooft dat het gebruik van dit instrument veel te maken heeft met zijn gave voor het schrijven van liedjes. 

Sinds 2009 heeft hij twee bekroonde albums uitgebracht met zijn groep Haunted Hearts, een solo-EP en zeven solo-albums, waarvan de recentste, Common Senseless uitkwam eind september 2019 . Thema's op die laatste plaat zijn liefde, cynisme, twijfel, actualiteit, geluk en mentale gezondheid.  

VVK € 14 - ADD € 16 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Don't Worry About It