Duo De Schepper - Sanczuk

Concert

Duo De Schepper-Sanczuk is een Belgisch folkduo gecreëerd in 2015 door vioolspeler Anouk Sanczuk en gitarist Florian De Schepper. Beiden zijn opgegroeid in gezinnen waar volksmuziek een centrale rol speelde. Zo startten ze ook op jonge leeftijd hun eigen band op (Bogus & Falafel) en speelden ze op heel wat podia zo begonnen beide hun eerste bands als tieners. Later leerden Anouk en Florian elkaar kennen in de groep Broes waarmee ze een 8-tal jaren concerteerden op folk- en jazz podia in Europa en daarbuiten.

In 2015 ontstaat het idee om een nevenproject te beginnen: een duo van gitaar en viool. Door hun studie van jazz en klassieke muziek aan het conservatorium, tasten Anouk en Florian de grenzen af van wat folk allemaal kan zijn. Aangezien ze zelf de componisten zijn van hun muziek, is dat hoorbaar in hun tunes. Elementen uit onder andere Balkanmuziek, Braziliaanse volksmuziek en Ierse folk zijn terug te vinden in hun werk. Daarbij creëren ze dikwijls ruimte voor improvisatie, zonder hun folkroots te verloochenen. In hun debuutplaat 'Perron 12', die uitkwam eind 2017, namen ze de luisteraar mee op pad in doorheen  de vele facetten van de folkmuziek, soms met up-tempo en energieke nummers, soms met lyrische, intieme melodieën

In november 2019 werd hun tweede album "Port de Taipana" geboren. De nieuwe cd is terug het resultaat van intens touren. Invloeden uit verschillende Europese regio's inspireerden hen bij het schrijven van hun  muziek voor dit album. Verwacht momenten van intimiteit, vreugde en energie gecreëerd door de snaren van Florian en Anouk.

VVK € 14 - ADD € 16 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Duo De Schepper-Sanczuk - Port de Taipana