Zomerwandeling Berg vol Verhalen

Allerlei

De Kemmelberg is een eeuwenoud, natuurlijk baken temidden de vlakke Westhoek waar natuur, cultuur, religie en erfgoed samenkomen. Achter elk bosje, in elk valleitje en op elke flank zijn er landschappelijke getuigenissen van een groots en boeiend verleden, een bruisend heden en een hoopvolle toekomst.

Yves Bondue gidst u over en rond de Kemmelberg met het romantische verhaal van Louise Poty, een jonge Française die op zoek gaat naar sporen van haar overgrootvader die is gesneuveld tijdens WOI. Ze ontmoet op de Monteberg de jonge Lander. Hij vertelt haar op mooie plekjes verhalen over Kelten, een middeleeuws magisch paard en andere bergbewoners. Over streekgewoontes en -specialiteiten leer je alles via de tooggangers Jacques en Georges, een paar cafébazen en een bevlogen geuzenkenner met een lastige echtgenote. Het verhaal wordt doorspekt met liedjes en accordeonmuziek. Na de wandeling kan je afsluiten met een heerlijke maaltijd in Eetcafé 't Folk.

Tip: Breng een extra stapschoenen mee, want de wandeling trekt door wei en bos. Zo kan je met propere schoenen aanschuiven in Eetcafé 't Folk.

 

COVID 19: De wandelingen zijn beperkt tot 35 deelnemers. Het aantal tickets per persoon is beperkt tot de eigen bubbel van 10 personen. 


Praktisch: 


Tickets: 

€32: Wandeling + maaltijd

€22: Wandeling + maaltijd (kinderen) 
 

De maaltijd bestaat uit: ribbetjes met frietjes en gemengde sla
Inclusief water en wijn
Veganistisch alternatief is mogelijk (vegan caesar salad). Gelieve dit op voorhand door te geven via de ticketreservatie. 

Deze activiteit kan geboekt worden door groepen op een overeen te komen datum. Meer informatie: info@dranoutercentrum.be of  bel 057 44 69 33