Wannes Cappelle & Broeder Dieleman & Frans Grapperhaus: Dit is de bedoeling

Concert
za 09/02 - 20u30

Wannes en Tonnie (broeder Dieleman) hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Alle twee zingen ze beeldrijke verhalen in het Vlaams, respectievelijk West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams. De twee zangers bedienen zich van hun moedertaal; een arcadisch dialect dat eigenlijk niet voorbij de regiogrens reikt. En toch vertellen ze universele verhalen en slagen ze erin om mensen van overal te raken. Hun taal is muzikaal en doeltreffend, hun liedjes ontroeren en ontwapenen.

En dat is de bedoeling.

Cappelle en Dieleman ontmoetten elkaar in 2017 op Motel Mozaique in Rotterdam voor een uniek project. Tijdens het festival werden ze uitgedaagd een creatief proces in te gaan en daarin grensoverschrijdend te werken. Dit beviel de twee zo goed dat ze samen op pad blijven gaan én een album gaan maken. Zonder gêne gaan ze zingen, spreken over het leven en de liefde, over god – nog zo’n gemene deler – en zonder gêne gaat u straks meezingen. De Nederlandse cellist Frans Grapperhaus staat hen bij in het creatieve proces én live op het podium.

VVK €18 - ADD €20 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be(link stuurt een e-mail) of 057 44 69 33. We werken die avond met een aangepaste menukaart. 

Wannes Cappelle, Broeder Dieleman & Frans Grapperhaus - Vergeving (AB Session)