Winterwandeling Armen Gekruist! (Laatste tickets)

Concert & maaltijd

Dankzij de Winterwandeling van Muziekcentrum Dranouter leer je Heuvelland kennen vanuit een andere hoek. Traditiegetrouw schenken we onder de sterrenhemel een hartige borrel uit bij accordeonmuziek. Nadien nodigen we iedereen uit in het warme Eetcafé van Muziekcentrum Dranouter voor een lekkere maaltijd. Dit allemaal onder begeleiding van meester-artiest Yves Bondue! 

Thema? 'Armen Gekruist!'

Tijdens de 15de editie van de Winterwandeling leer je het onderwijsverleden van Heuvelland kennen. Beduimelde catechismussen met ezelsoren, schoolmeesters met een grijze stofjas en twee gouden tanden, de tafels van vermenigvuldiging, lijfstraffen, de wachtzaal van het PMS in uw onderlijf, opstellen over schoolreizen naar de Meli, formica lessenaars met ingekraste namen, rokende meesters in de klas, schoolfoto’s vol blouses met puntige col, spreekbeurten over je huisdier, die gast die altijd moest overgeven in de middengang van de schoolbus onderweg naar de watervallen van Coo... Dit alles is aan elkaar geregen (zoals het parelsnoer dat we leerden maken bij zuster Maria) met een spannende intrige rond de gekende dorpsfiguren: Joshua, Magalie, Gina van kapsalon Margikap, Georges Van Het Sanitair, Romain Met De Zere Tand, pastoor Lemire, en vele, vele, anderen!

De wandeling trekt door wei en bos. Breng dus een extra paar schoenen mee, zodat je met propere schoenen kunt aanschuiven aan de tafel in het Eetcafé.  

Prijzen

  • Winterwandeling inclusief maaltijd: €32,00
  • Winterwandeling zonder maaltijd: €12,00
  • Enkel maaltijd:  €22,00
  • Kinderen tem 12 jaar (Winterwandeling + maaltijd):  € 22,00

Gezellig aan tafel in Eetcafé 't Folk

Na de wandeling gaan we gezellig samen aan tafel in Eetcafé 't Folk. De maaltijd bestaat uit:

  • Ragout van everzwijn met amandelkroketjes en gemengde sla
  • Vanaf  februari varkensragout met amandelkroketjes en gemengde sla
  • Inclusief water en wijn tijdens de maaltijd 
  • Vegetarisch alternatief is zeker mogelijk maar graag op voorhand doorgeven via info@dranoutercentrum.be

'Armen Gekruist!' voor uw groep!

Deze activiteit kan ook geboekt worden door groepen vanaf 25 personen op een overeen te komen datum. 

Meer informatie: info@dranoutercentrum.be of  bel 057 44 69 33

Maar dat is nog niet alles!

Nog een leuke extra: de Winterwandelingen vinden al voor de vijftiende keer plaats. Speciaal naar aanleiding daarvan verschijnen een selectie van de beste verhalen van de voorbije edities in boekvorm: INDLIKSE TOEREN IN DE WESTHOEK . Dit wordt vanaf november 2019 het hebbeding dat u op u nachtkastje wil of proper g’amballeerd onder de kerstboom.

Het wordt een indliks prachtig boek met heel wat erfgoed uit de Westhoek, spannende intriges en alles doorspekt met veel sappig Westhoeks plat Vlams.Het wordt een boek met hardcover en veel indliks schone tekeningen van blauwers & kommiezen, Gina de kapster, de Heuvellands dichter Joshua, oude Kelten & hedendaagse wijnboeren en ander schoon volk. Wie de voorbije jaren meewandelde, zal zeker nog indliks geestige herinneringen hebben aan E.H. pastoor Lemire. 

Het boek is te verkrijgen vanaf halfweg november aan de balie van het Muziekcentrum. Deelnemers aan de winterwandeling kunnen het boek ook bestellen via ticketsysteem in combinatie met wandeling en diner of met enkel de wandeling.