John Blek (IER) + Dries

Concert
za 26/10 - 20u30

Naast zijn muziek met zijn band John Blek & The Rats, brak de Ier in 2017 ook door met zijn folky solowerk dankzij het album Catharsis Vol. 1. Eerder dat jaar werd hij getroffen door een mysterieuze ziekte, die alle energie uit zijn lange lichaam zoog. De songs die hij in het ziekenhuis schreef, vormden de grondlaag van de plaat waarvan de songs chronologisch zijn traject overlopen. 

De single Salt in the Water was genomineerd voor ‘Song of the Year’ op de International Folk Music Awards 2018 van Folk Alliance Internation in Kansas City. Op 1 februari 2019 kwam opvolger Thistle & Thorn uit. Het bevat talrijke samenwerkingen met oude muzikale partners Brian Casey en Davie Ryan, maar ook met Joan Shelley en folkgitarist Nathan Salsburg.

Enkele reviews: "De Ierse singer-songwriter, en daarmee is hij met landgenoten Damien Rice en Glen Hansard in goed gezelschap, betovert je vanaf de eerste minuut met de meest wonderschone liedjes, gezongen met een zuivere, vriendelijke en verleidelijke stem. John Blek treft je met iedere noot en met ieder ontroerend akkoordenschema." OOR Magazine

" Een gevoel van zuiderse vrijheid neemt het van je over bij het beluisteren van dit album. Tijdens het volledige album is de akoestische gitaar de vaste metgezel van John Blek waardoor zijn fingerpickin' nog eens extra in de spotlights komt te staan. Een album dat ook gekenmerkt is door verschillende texturen en stemmingen in uiterst verfijnde en gevoelige arrangementen." Rootsville

Support act Dries (Bongaerts) brengt intieme indiefolk. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken. 

VVK € 14 - ADD € 16 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33.

John Blek | The Body Official Video