Bal Experience: Decker-Jochems en Hopland

Concert
za 01/12 - 20u30

Wil je je op het volgende feestje eens op de dansvloer wagen? Kom dan zeker naar deze workshopdag! Je leert 2 eenvoudige en ontspannende dansen aan: traditionele bourree en disco swing! Test je pasjes onmiddellijk uit tijdens de live optredens.

Programma

10:00-12:00 - Workshop 1 bourree met Estelle Bacquart
Bourree is een traditionele Franse dans. Vrij vertaald betekent het woord 'boertig', vanwege het ritmisch eenvoudig thema. Ook in Nederland, België en Duitsland werd de bourree rond 1700 gedanst. Wist je dat er bourrees te vinden zijn in de suitewerken van Johann Sebastian Bach? Tegenwoordig is de dans populair op folkbals en folkfestivals. 

12:00 - Broodmaaltijd (€ 9 - te reserveren via ticketsysteem)  

13:30-15:30 - Workshop Disco Swing in 4 tijden
Disco Swing is de eenvoudigste en meest bruikbare swing op huwelijken, feestjes en in de discotheek. Lesgevers Catherine en Freddy hebben al 17 jaar ervaring in dansschool Dursin. Laat je meeslepen door hen, op muziek van de gouden jaren '70.  Plezier voor twee verzekerd!

16:00 - 18:00 - Workshop 2 bourree met Estelle Bacquart

16:00 - 18:00: Master class: SOS Cornemuse - Doedelzak, zo hoor ik het graag.

Masterclass onder de leiding van Rémi Decker krijg je 2u lang tips en tricks om beter doedelzak te spelen voor het plezier van de luistraar en je eigen plezier. Meer info via deze link

19:00 - Warme maaltijd

20u30 - 22u: Duo Decker-Jochems

Twee mannen vertolken hun buikgevoel in meerstemmige liederen. Spontaan en vol warmte brengen ze tweetalige parels van veraf en dichtbij. De tien snaren van de cister worden onderweg aangevuld met fluit en doedelzak.

22u30 - 24u: Hopland

Hopland, de volksdansdrumbeat! De band heeft meer dan 300 bals op hun naam en bestaan al bijna 25 jaar. Hopland zet altijd de muziek van Vlaanderen centraal om hun repertoire samen te stellen. Kom dansen op het geluid van doedelzak, fluit, haut-bois, vedel, viool, gitaar, bas en drums. In de atmosfeer hangt oude muziek, maar evenzeer folkrock. Ambiance gegarandeerd!

U kan om 19u (na de workshops en voor het bal) ook genieten van een lekkere maaltijd  en dit aan €16. Via de ticketlink kan u de maaltijd reserveren! Geef via de opmerkingen door of u een vegetarisch alternatief wenst.

BAL: VVK: € 8 - ADD: € 10 - min18: € 5

Prijs dansworkshop: € 7 per workshop of  € 18 voor alle drie (vooraf inschrijven via ticketsysteem).  

Prijs Bal + 3 dansworkshops: € 24 (te bestellen via het ticketsysteem).   

Prijs Masterclass doedelzak: € 10 (te bestellen via het ticketsysteem)