Mooneye

Concert
za 10/11 - 20u30

MOONEYE is Michiel Libberecht (24). Twee jaar intensief optreden als Mickey Doyle gaf hem de nodige ervaring en présence.
Als 'Artist In Residence' van Wilde Westen/De Kreun (Kortrijk) achtte hij de tijd rijp een versnelling hoger te schakelen: een full band, een nieuwe naam en een eerste EP! Hiervoor kampeerde Michiel een week lang in de studio van Pascal Deweze (Warhaus, Metal Molly, Sukilove,
Broken Glass Heroes). In Pascal vond hij de ideale mentor die als producer én muzikant duidelijk zijn stempel heeft gedrukt. Het resultaat: vijf kraakheldere songs met als kloppend hart de rijke arrangementen, heerlijke melodieën en Michiels schitterende stemgeluid.


Opvallend en veelbelovend hoe hij in dit vroege stadium in zijn carrière al een volwassen, en een eigen, authentieke sound heeft ontwikkeld.
En die blijft niet in dovemansoren. 'Thinking About Leaving' vond vrijwel direct zijn weg naar de vermaarde Spotify-playlist 'Fresh Finds',
en werd opgepikt door de Gentse stadszender Urgent.fm in 'high rotation'. Met single 'This Thing' gaat het nog harder: na passages bij 'Zender' (Stubru) en 'We Will Rock You' (Classic 21), nam Radio 1 eind april 2018 de song op in hun rotatie. En ook in Nederland rolde het eerste balletje: de bekende radio-DJ Annemieke Schollaardt (3FM, Radio 2) verkoos half mei 'This Thing' als 'A-plaat van de week' waardoor de song drie dagen lang elke dag op NPO Radio 2 kwam.

Ook live gaat het Mooneye voor de wind: van de bijna 400 aanwezigen op hun gewéldige release-show in De Kreun, via opgemerkte passages in oa Trefpunt (Gent) en JH Comma (Brugge), naar gesmaakte supports van upcoming acts als Jawhar (La Petite Fabriek, Doornik) en Fenne Lily (Nest/Democrazy, Gent): die laatste was trouwens laaiend over haar voorprogramma en noemde Mooneye 'misschien wel de beste support van haar tournee'. En het moet nog allemaal beginnen…

* 'Ronduit meesterlijke popsongs, uitzonderlijke klasse' (OOR)
* 'Pop met een kloppend hart' (Dansende Beren)
* 'Geïnspireerd en beklijvend met een eigen stempel' (Indiestyle)
* 'Een pareltje' (Bill.be)
* 'Tout bon, plein de fraîcheur' (RTBF Classic 21)
* 'Ontzettend mooie toekomst' (Written In Music (NL))
* 'Aanrader voor al wie houdt van authentieke singer/songwriters met
vette retrosound-gitaren … laat maar komen op de radio!' (Gonzo Circus)
* 'Getuige van een grote in wording' (Musiczine (concertreview))
* 'Steengoed en authentiek' (Luminous Dash)
* 'Indrukwekkend, kristalhelder, meeslepend' (Damusic)

Live bestaat Mooneye uit Rien Coorevits, Aaron Deceukelier, Stan Holvoet en Michiel Libberecht.

VVK €11 - ADD €13 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33. 

Mooneye - Thinking About Leaving