Birds That Change Colour

Concert
za 19/01 - 20u30

De centrale as in Birds That Change Colour is singer-songwriter en gitarist Koen Kohlbacher. Met dit project is hij al toe aan zijn derde album.  Het debuut 'On Recording The Sun' (2011) was geworteld in de Britse psych folkrock, terwijl de opvolger 'On Recording Birds' (2014) gebaseerd was op field recordings. De Vlaamse pers was unaniem lovend over deze laatste plaat en naast superlatieven werden de volgende namen gedropt als referentie: Crosby, Nash, Stills & Young, Bert Jansch, Nick Drake, ...

In de muziek van dit veelkleurig gevogelte weerklinken echo’s van Syd Barret, The Incredible String Band en Midlake, maar ook melodische harmonieën van The Beatles. Birds That Change Colour zoekt het spanningsveld op tussen traditie en experiment en vult dat aan met een gezonde dosis humor. Dat leidt tot een typisch Brits geluid: minutieus geweven, dromerige motiefjes, maar steeds met de song als leidraad.

Derde plaat is dus Nova Albion. De titel verwijst naar de mytische aanlegplaats van de Engelse kolonisten aan de Amerikaanse Westkust. De plaat is dan ook een mix van Britse ( Michael Chapman, Steve Marriott, Kevin Ayers,...) als Amerikaanse ( Grateful Dead, Captain Beefheart, ...) invloeden. Aanstekelijke fuzzy riffs gekoppeld aan verrassende harmonie, een samenspel van wonky blues en uplifting countryrock, overgoten met een flinke portie soul en folk. Kortom, muziek zoals we die graag hebben hier in het Muziekcentrum.  

Live wordt Kohlbacher bijgestaan door Dave Schroyen (drums), Niels Hendrix (gitaar) en Dimitri Vossen (bas).

VVK €11 - ADD €13 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33. 

Birds That Change Colour: You shouldn't have