BAL EXPERIENCE: 'T Heksebroed On Stage en Triple Time

Concert
za 24/03 - 20u30

De  vloer zal geboend zijn, de beste bal orkesten staan voor u klaar, dus trek je mooiste dansschoenen aan en dans de lente in! Daarnaast kan u die dag twee toffe dansworkshops waar we de hele wereld mee zullen rond dansen. 

Programma:

13.30 - 15.30: Workshop Internationale Dans: Luc Maton, de man achter de Noord-Franse balfolk kalender Chti Folkeux en gereputeerd dansleraar neemt u mee op een internationale dansreis. Hij leert dansen aan uit onder andere Frankrijk, Nederland, Griekenland, Rusland, Polen, Turkije...    

16.00 - 18.00: Workshop American Contra Dance door Simone Verheyen (AADS): Contra’s zijn dansen die je met een partner in een lange rij danst, en na een reeks figuren schuiven de paren 1 en 2 door tot tegenover een nieuw paar 1 of 2, waarmee de hele routine herhaald wordt.  Telkens weer tot het paar het einde van de rij bereikt en daar eenmaal inactief is en van nummer wisselt. 

20u30 - 22u30: Triple Time feat Mik Lammers (NL)

Triple Time bestaat uit Kees Mook (viool), Wil van den Berg (accordeon) and Marieke Van Leersum (blokfluit). Dit ensemble specialeseerde zich in Anglo-Amerikaanse contradance muziek en speelden in eigen land als in Vlaanderen al talloze succesvolle bals. Ze brengen naar Dranouter de pianist Mik Lammers mee. Hij speelt oa diatonische accordeon bij de Nederlandse celtic folkband Skibbereen. Maar hij is tevens een van de weinige pianisten buiten New England 5USA) die in de typische New England stijl contra piano speelt. 

22u45 - 00u30: T' Heksebroed On Stage 

‘t Heksebroed, de naam van de vereniging die aan de basis van deze groep lag , verwijst naar de laatste heksenverbranding die in 1660 in de geboorteplaats van de groep, Moen-Zwevegem, heeft plaatsgevonden.‘t Heksebroed On Stage, is opgestart in 2014 en bestaat uit 12 muzikanten die elkaar vonden tijdens de maandelijkse vrije samenspelsessies die in het plaatselijke ontmoetingscentrum georganiseerd worden. Het ensemble brengt traditionele folk melodieën met vooral aandacht voor dansmuziek zoals ma-zurka, wals, scottisch, zeg maar de gekende ingrediënten van het Folk Bal. Het instrumentarium van de groep omvat daarom naast fluit, viool, gitaar ook traditionele instrumenten zoals doedelzak, diatonische accordeon en draailier. Ze speelden de afgelopen jaren een reputatie bij elkaar en zijn zowel in Frankrijk als in Vlaanderen een veel gevraagde balfolk band. 

U kan 's avonds (na de workshops en voor het bal) ook genieten van een lekkere maaltijd  en dit aan € 16. Via de ticketlink kan u de maaltijd reserveren! Geef via de opmerkingen door of u een vegetarisch alternatief wenst. Op het menu: American Spitburger met patatoewedges, kruidenslaatje en bbqsaus. Vegi alternatief: American beetrootburger met Patatoewedges, kruidenslaatje en bbqsaus

BAL: VVK: € 8 - ADD: € 10 - min18: € 5

Prijs dansworkshop: € 7 per workshop of  € 12 voor allebei (vooraf inschrijven via ticketsysteem) 

Prijs Bal + 2 dansworkshops: € 18 (te bestellen via het ticketsysteem)