Geppetto & The Whales - try-out

Concert
vr 18/05 - 20u30

Het vijfkoppige Geppetto & The Whales stak voor het eerst de neus aan het venster tijdens Humo's Rock Rally 2012 waar ze strandden in de finale, hoewel ze de gedoodverfde favoriet waren bij zowel pers als publiek. Een klein half jaar later bewezen ze met de EP 'People Of Galicove' dat die favorietenrol allerminst onterecht was. Met de release van hun debuutalbum 'Heads Of Woe' in 2014 bevestigden ze al het goede dat over hen gezegd en geschreven werd: een collectie volwassen, ingenieuze songs die zowat het midden houden tussen de Americana van Wilco en de harmonieuze samenzang van Fleet Foxes. Beatleske melodieën, slimme & psychedelische pop en meeslepende soundscapes, kortom héél véél kwaliteit! Het resulteerde in knappe recensies, talloze straffe concerten in zalen (AB, Paradiso, Botanique, De Roma, Het Depot, Trix, Handelsbeurs) en op festivals (Dranouter, Boomtown, Pukkelpop, Leffingeleuren, Eurosonic), TV-passages (De Wereld Draait Door, Villa Vanthilt, Café Corsari) en een MIA-nominatie in de categorie 'Doorbraak'. Bijna vier jaar na 'Heads Of Woe' zijn de heren klaar om een nieuw hoofdstuk bij te schrijven in het mooie Geppetto & The Whales sprookje: in februari 2018 trekt de band naar Wisconsin (US) om er een opvolger in te blikken met niemand minder dan producer Brain Joseph, die bekend staat om zijn werk voor o.a. Sufjan Stevens, Bon Iver en Local Natives. Enkele maanden later komen ze de vruchten van al die noeste arbeid aan jou voorstellen in de vorm van een try-out! 

Extra motivatie: opkomend talent Nina Kortekaas speelt in het voorprogramma met haar splinternieuwe project NINA. Straffe akoestische songs die beroeren tot de diepste vezel.   

VVK €13 - ADD €15 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33. 

Geppetto & the Whales - Jonathan

Geppetto & the Whales - Juno

Geppetto & the Whales - 1814 (Official)

Geppetto & The Whales - Cocklane Ghosts (live session)