Omiri

Concert
zo 21/01 - 20u30

De mastermind achter het muzikale project Omiri is de Portugees Vasco Ribeiro Casais. Hij uit zijn creativiteit al sinds zijn 15de verjaardag in allerlei kunstvormen en Omiri is zowat het summum van zijn parcours tot nu toe. Het is zonder meer één van de meest frisse en originele exploten uit het Portugese muzikale landschap. Vasco absorbeert als het ware zijn vaderlandse en traditionele muziekcultuur en gooit die ogenschijnlijk simpel in de mix met elektronica en samples. De wisselwerking tussen ‘traditionele’ instrumenten als gitaar, bouzouki, harp en ukelele met meer elektronische beats en composities resulteert in een unieke klank en dito performance. Jawel, de man slaagt erin om als ‘one-man-band’ een concert neer te zetten waarbij zowel jouw ‘mind’, ‘body’ als ‘soul’ aan hun trekken komen. Aangevuld met live visuals is Omiri ongetwijfeld één van de te ontdekken acts uit de muzikale onderbuik van Lissabon. Voer voor parelvissers!

Omiri is eveneens geselecteerd voor Eurosonic in Groningen, het Europese muziek showcasefestival bij uitstek.

VVK €14 - ADD €16 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33. 

daMusic.be was héél lyrisch over de passage van Omiri op Festival Dranouter 2017: "Vasco Ribeiro Casais ging in zijn eentje deze bevreemdende, maar opzwepende mis voor, in de rug gedekt door beelden van oude Portugese besjes en volksmuzikanten allerlei uit zijn vaderland. Ribeiro Casais liet een vriend videobeelden maken van volksmuzikanten en oude mensen die volksliederen zongen. Hij bewerkte die beelden en de klank om ze in te passen in de songs die hij ermee maakte en waarop hij zelf cavaquinho (Portugese ukelele), mandoline, Nyckelharpa en Portugese doedelzak speelt. Het klinkt vreemd en dat was het ook, maar luister naar ‘Baile Elcetrónico’, zijn album dat in april uitkwam, en begrijp hoe het publiek opveerde vanop de rieten kerkstoelen en het op een dansen zette en hoe Ribeiro Casais erin slaagde om de kerk in twee delen op te splitsen om elk deel een ander ritme te laten klappen. De knotsgekke visuals toverden meermaals een brede lach op de gezichten. Door de beelden te bewerken, liet Ribeiro Casais de oude besjes ritmisch met de armen zwaaien en/ of bezemsteelgitaar spelen. Dit zal zonder twijfel de show zijn die ons het meeste blijft van het hele weekend."

Omiri "Canarinho" Live @ Teatro da Luz 21/04/2017

OMIRI - "Corridinho da Margarida" live @ FBP Lisboa

OMIRI "Circulando" live @ FBP Lisboa, 01 2016