BAL EXPERIENCE: Mine de Rien en Leonard + workshops

Allerlei
za 02/12 - 20u30

13u30-15u30 / 16u-18u: Bal Musette met Régine en Michel Warlop

Beide workshops leggen de nadruk op het aanleren van de nieuwe dansen die begin 20e eeuw in parijs ontstonden door de samenkomst van transatlantische dansen met de walsen, polkas en javas van de eerste bal musette. Op het programma: One-Step, foxtrot, Charleston, Lambeth walk (N-Amerika),Tango (Argentinië), Java en valse musette (Frankrijk). De eerste workshop lworden dansen van de jaren 20 aangeleerd en de tweede onder live begeleiding van Trio Leonard focust op de dansen van de jaren 30 en 40.

20u30: Bal met Mine-de-Rien en Trio Leonard

De balgroep Mine-de-Rien, opgericht te Bergues (Fr) in 2009, bestaat uit vier muzikanten die gepassioneerd  zijn door de traditionele muziek en dans.  Met diatonische accordeon, Vlaamse doedelzak, gitaar, draailier verleiden ze het publiek op de dansvloer met jigs, scottish, mazurka's, walsen ..

Trio Leonard bestaat al ruim 20 jaar, met als basisbezetting draailier (Lief Verbeeck) met accordeon (Bernard Van Lent) . Dit duo wordt aangevuld met contrabas (Walter Poppeliers). Leonard bestaat uit prominente muzikanten uit het Antwerpse, die hun sporen verdien(d)en bij diverse andere fameuze groepen en solo (De nieuwe snaar- Wannes van de Velde- De internationale nieuwe Scene... als lesgever bij Studio Teirlinck – muziekatelier Ward de Beer). Ze presenteren met brio musettes, klezmers, klassiek, balmuziek, eigen composities.

BAL: VVK: € 7 - ADD: € 9 - min18: € 5

Prijs dansworkshop: € 6 per workshop of  € 10 voor allebei (vooraf inschrijven via ticketsysteem) 

Prijs Bal + 2 dansworkshops: € 15