Wenzell & Bugge + Gangspil (HYGGE)

Concert
zo 08/10 - 20u30

De succesvolle Deense meesterviolist Kristian Bugge, die vorig jaar nog te bewonderen was op Festival Dranouter met Habadekuk, brengt dit najaar twee van zijn andere projecten naar Dranouter Centrum. Al van jongs af aan had hij een fascinatie voor catchy tunes en de nauwe relatie tussen muziek en dans. Kortom, zijn liefde voor traditionele muziek draagt hij al zijn hele leven met zich mee. Een project dat dit dubbel en dik bewijst is het duo Wenzell en Bugge. Beiden koesteren ze dezelfde gevoelens ten opzichte van de klassieke – en volksmuziek. Aan de hand van hun persoonlijke interpretatie brengen ze de menigte volledig tot stilte, wat leidt tot een bijzondere ervaring.

Ganspil is een tweede project van deze meesterviolist. Dit trio van Deense folkmuzikanten verzekert je een ware rondleiding door de muzikale tradities van hun eigen land! Klaar voor een onvergetelijke live-ervaring?

VVK €11 - ADD €13 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

_____________________________________________________________________________________________________________________

HYGGE is het onvertaalbare Deense woord voor qualitytime en de magische levenswijze van de Denen. Zoek het geluksgevoel niet langer op want deze winter brengt Dranouter Centrum de Hygge feel-good factor naar de Westhoek.  Het Deense Hygge laat zich niet eenvoudig vertalen en juist daarom willen wij jullie de gezelligheid, het samenzijn en het diepe gevoel van rust en blijdschap zelf laten ervaren. De lange, donkere en gure winteravonden lenen zich perfect voor het aanwakkeren van je Hygge-gevoel. Door het aangepaste interieur word je meteen in de Danish mood gekatapulteerd en glijden de dagelijkse beslommeringen zo van je af.  Het programma bestaat dan ook alleen maar uit Scandinavische bands. Wil je ook ten volle Hygge worden, opteer dan voor de all-in formule en pik alle vier de concerten mee. Relaxen in de vierde graad verzekerd! Uiteraard kunnen ook losse tickets verkregen worden voor wie zijn nieuwsgierigheid naar deze allesomvattende ervaring moeilijk kan bedwingen!

Wenzell & Bugge playing Reel from Thy (traditional Danish folk tune)

Gangspil - Lydom, Bugge & Høirup live in Seattle 2016 - Allemagasej