Maand van de Duurzaamheid: Wetenschapscafé over landbouw en globalisering

Allerlei

De Vlaamse landbouw is een sterk gesubsidieerde sector, die haar positie zoekt in een globaliserende wereld waarin de markt steeds minder voorspelbaar wordt. Wat zit erachter? Wat betekent dit voor de boer en voor ons?

Twee wetenschappers lichten het thema toe en het delen hun jarenlange ervaring en kennis. Na een korte pauze kan je je vragen en bedenkingen kwijt waardoor een boeiende interactie ontstaat.

André Calus, ere-directeur van het West-Vlaamse centrum voor praktijkonderzoek in land- en tuinbouw Inagro, maakte de beleid- en marktevoluties mee vanop de eerste rij. Recent schreef hij mee aan de publicatie ‘Boer in Beeld+’, die een inzicht biedt in de evolutie van de landbouw in (West-) Vlaanderen.

Professor Joost Dessein, wetenschappelijk coördinator van de afdeling Landbouw en maatschappij van het ILVO en verbonden aan de vakgroep landbouweconomie Ugent, volgt landbouw al jaren vanuit een brede sociologische bril. 

Interesse? Luister en denk mee op 15 maart. Gratis. Inschrijven via steven@dranoutercentrum.be.

Deze avond is een initiatief van Inagro en kadert binnen het project Eetbaar Landschap.


Het muziekcentrum zet duurzaamheid centraal in haar werking. De ecologische voetafdruk naar beneden halen, bewust omgaan met voedsel en energie, afval vermijden,… Dit zijn zaken die het centrum te harte wil nemen. Nieuws rond klimaatverandering, voeding, ecologische landbouw en biodiversiteit hebben vaak de negatieve boodschap: het is te laat, het zal toch niet veel uitmaken, zelfs als we nú ons leven veranderen. Maar om het met de gevleugelde woorden van Wannes Capelle te zeggen: 't Es nog al nie na de wuppe. Doe mo voert!

Heel de maand maart bieden we in samenwerking met verschillende partners (Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels, INAGRO, Gemeente Heuvelland, Westanglia) een waaier van activiteiten aan rond het thema. Het Eetcafé zal ook gedurende heel de maand duurzaamheid centraal zetten op hun kaart!