Westerwijn - muzikale wandeling

Concert & maaltijd

Het mag bij sommigen enige verbazing wekken, maar tot halfweg de 19e eeuw was Heuvelland een echte  wijnstreek.. Na een afwezigheid van bijna twee eeuwen verscheen in 1996 een nieuwe wijngaard op de zuidflank van de Kemmelberg. Sindsdien groeide die aan tot zo’n 30 ha wijngoed, verspreid over een dozijn wijnboeren in de heuvels van de Westhoek.

Deze muzikale wandeling loopt doorheen het territoir van één van de Heuvellandse wijngaarden. Tussen de wijnstokken ontkurkt Yves Bondue voor ons een spannende intrige met poëzie en sappige volkswijsheden waarin we de geschiedenis van de wijn in de Westhoek leren kennen. Om het publiek helemaal te chambreren speelt hij accordeon en zingt hij een aantal klassiekers uit het wijnrepertoire.

Na de wandeling kan aangeschoven worden voor een lekkere Coq au vin in Heuvellandse wijn met amandelkroketjes en een slaatje in eetcafé ’t Folk.
Met medewerking van met Toerisme Westhoek/Westtoer en Vintage Heuvelland

€30 wandeling + maaltijd / €10 enkel wandeling

Deze activiteit kan ook  gereserveerd worden door groepen vanaf 25 personen op een overeen te komen datum. Mail info@dranoutercentrum.be(link stuurt een e-mail) of  bel 057 44 69 33