Yùrt - Nieuwe datum: 2 oktober 2020

Concert
ven 02/10 - 20h30

Da Music over de band: Yùrt doet het met oude synths, warm koper en zwartgeblakerd klarinettenhout.Twee van de leden van Yuko, toetsenist Brecht Plasschaert (ook bekend van Marble Sounds) en bassist Thomas Mortier (ook van Mortier) vinden we terug in de nieuwe band Yùrt, een achtkoppige band waarin ook  Rob Banken (klarinet), Roel Goovaerts (elektronica), Mattijs Vanderleen (drummer) en Toon van Baelen (trombone en gitaar) het mooie weer maken. Live wordt de band trouwens ook nog versterkt door Rozanne Descheemaeker van Float Fall op hoorn.En wie is de achtste dan, horen we u denken? Dat is Thomas Oosterlynck van Amongster.

Een hoop interessante namen bij elkaar dus en ook een aparte bezetting. Dat levert dan ook een interessant geluid op. Eerste single A Simple Plan houdt ergens het midden tussen Four Tet en Tindersticks waarin eenvoud en eerlijkheid bezongen worden onder een vervormde laag Russisch mannenkoor, repetitieve klarinetten en trombone patronen.

Luminous Dash over hun eerste concert in de handelsbeurs: Je allereerste optreden doen in een bomvolle Handelbeurs met een achtkoppige band, enkele special guests en een ep die pas enkele dagen tevoren werd gereleaset… Niet iedereen kan dat tot een goed einde brengen. ... Yùrt speelde een vrijwel feilloze set van een klein uurtje. ... Zelden was het zo stil in de Handelbeurs. Het duurde de volle tien seconden voordat het publiek durfde beginnen applaudiseren eens het nummer voorbij was, bang om de sacrale sfeer te verbreken. Memorabel!

Debuut album komt uit begin 2020! 

VVK € 14 - ADD € 16 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

yurt - a Simple Plan