Foyerconcert: MAXIMUS

café concert

MAXIMUS is een singer/songwriter op bas en contrabas. Yannick Uyttenhove speelde reeds bij Luka Bloom, Garland Jeffreys, Racoon, Novastar en Trixie Whitley, maar bracht ook twee albums onder eigen naam uit. Maar liefst 6 singles haalden hiervan airplay op Radio 1, Radio 2 en Studio Brussel.

MAXIMUS speelde in het Sportpaleis op Humo's Pop Poll en tourde solo (!) als voorprogramma van Novastar in de Benelux. Zelfs een uitverkochte Lotto Arena behoorde tot die reeks ! Ook bij radio 3FM in Nederland en in 'De Laatste Show' was de Westvlaming reeds te gast. De New Yorker Garland Jeffreys, bekend van wereldhits ‘Matadorʼ en ‘Hail Hail Rock ʼn Rollʼ, zag een korte teaser op Youtube, en nodigde Maximus prompt uit om zijn voorprogramma te spelen in het legendarische Paradiso in Amsterdam. Na anderhalf jaar live stond de teller al op 100 soloconcerten. 

Na een 2-jarige theatertournee met sportpresentator Karl Vannieuwkerke, bracht de bassist de EP 'Maple Leaf Sessionsʼ uit. Ondertussen startten er een hele reeks unieke solo-concerten: op het podium enkel een bas, een contrabas, en een loopstation. En songs. Geestige songs. Over de magie van verleiding, de welbesproken liefde van een lesbische kat, en ja, zelfs een odelied aan zijn geboortedorp Ardooie! Bij deze laatste single hoorde een hilarische videoclip, een montage van filmpjes enkel ingestuurd door Ardooienaren, met oa Marc Degryse, Laura Lynn en zelfs Flip Kowlier. Radio 2 postte de clip op hun facebook, die meer dan 250.000 keer werd bekeken. En het stopt niet: eind 2019 kwam er een odelied aan Sabrina Salerno. U kent ze wel, de madam van ‘Boys Boys Boys’ uit 1987.

Music met een smile en gezonde knipoog, dus. Kom dat zien!

Wil u bij al dat muzikaal lekkers ook iets gastronomisch lekker proeven van onze befaamde keukenploeg van het Eetcafé? Reserveer dan uw tafel  via deze link of 057 44 69 33. 

MAXIMUS - Ardooie (Official Video)