The Calicos + Galine

Concert
ven 14/06 - 20h30

Het Belgische antwoord op The War On Drugs? The Calicos wonnen Humo’s Rock Rally 2018 met sferische gitaar/indierock met americana-toetsen. De jury prees de band voor haar maturiteit en vakmanschap.  Het zestal onder leiding van zanger en songschrijver Quinten Vermaelen staat dan ook bekend om haar gelaagde en uitgebalanceerde liveset. Voer voor fans van Bruce Springsteen, Wilco, Ryan Adams en Neil Young.

Na een mooie festivalzomer met concerten op onder meer De Dijlefeesten, Linkerwoofer en Kneistival, toerde The Calicos met een Belgische clubtour in het najaar langs onder meer Het Depot, 4AD, Café Café, Charlatan, Stoemp! en een thuismatch in De Roma voor meer dan 500 man. Our House, hun eerste single die in september 2018 uitkwam en geproducet werd door Reinhard Vanbergen (Das Pop, Novastar), werd opgepikt door Radio 1, Studio Brussel en Classic 21. Op 11 januari 2019 kwam hun tweede single uit, Driftwood, bij Mayway Records. 
De song is de missing link tussen hun eigen - Europese - roots (think: Novastar) en de invloeden van Amerikaanse helden als Ryan Adams, Chris Isaak of Wilco.

Support act Galine is het project van Nederlands-Belgische Galine Diana Kuyvenhoven. Wat startte als een soloproject, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige band bestaande uit Esther Coorevits (Uncle Wellington, I will, I swear), Sven Sabbe (Modern Art) en Wouter Vandersyppe (I will, I swear, Sperwer). De hoofdbestanddelen in haar muziek zijn piano en stem, gecombineerd met haar interesse voor elektropop. De fijne melodieën, tegendraadse riffjes, akoestische pareltjes en subtiele elektrobeats geven een mooi staal van Galines creativiteit, veelzijdigheid en feeling een goede popsong te schrijven.

VVK €14 - ADD €16 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33. 

The Calicos - Our House (Official Video)