Steve Wynn en Chris Cacavas (US)

Concert
ven 02/11 - 20h30

The Dream Syndicate, een gitaarband die werd geassocieerd met de 'Paisley Underground' (eind de jaren 80), een beweging in L.A. waar destijds ook Green On Red, True West en The Rain Parade deel van uitmaakten. Geen van die bands klonk echter zo energiek als The Dream Syndicate. De muziek van het kwartet hield het midden tussen die van The Velvet Underground en Crazy Horse, maar bevatte net zo goed verwijzingen naar Dylan, punk, psychedelische pop en sixties garagerock. Steve Wynn was de frontman van The Dream Syndicate en Cacavas van generatiegenoten Green On Red. 

Dikke vrienden Steve Wynn en Chris Cacavas gaan deze herfst terug samen touren doorheen Europa. Verleden jaar werkten ze samen aan het positief onthaalde comeback album van The Dream Syndicate 'How Did I Find Myself Here' en gingen samen ook de hort op met die plaat. 

Tijdens het concert in Dranouter zullen beide zowel solo als samen optreden. Op de setlist staan zowel songs van cult band The Dream Syndicate, eigen werk van beide heren als verrassende covers. In één zin: een opwindende show van twee oerrockers die op het scherp van de snee spelen en uitsluitend topsongs zullen opdiepen.  Voor wie zijn (folk)rock graag met ballen heeft!  

VVK €15 - ADD €17 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33. 

Steve Wynn & Chris Cacavas - "That's What You're Here For" | Wesel | Feb 24 2013