Fulco

Concert
Fri 30/10 - 20.30

De Nederlandstalige popplaat waarvan Fulco Ottervanger (o.a. BeraadGeslagen, De Beren Gieren) al tien jaar wist dat ze er moest komen. De Gentse Nederlander verzamelde al die tijd krabbels en woorden.

Hij groeide op in Brussel en heeft Nederlandse roots. Ottervanger begon op jonge leeftijd cello, gitaar en piano te spelen, alsook eigen muziek te schrijven. Aan het conservatorium van Gent studeerde hij jazz piano bij Erik Vermeulen en hedendaagse compositie bij Frank Nuyts. Onder zijn eigen projecten vind je naast het elektroakoestisch pianotrio De Beren Gieren ook de krautpop-groep STADT terug en het elektronisch getinte en grenzeloze experiment van BeraadGeslagen.

In 2019 kwam hij als FULCO naar buiten als Nederlandstalige singer-songwriter. Hij gaat graag samenwerkingen aan met mensen uit andere disciplines zoals schrijvers, dichters, tekenaars, dansers en filmmakers.

Ondertussen schreef en zong hij alle mogelijke versies van zijn eigen nummers. Hij trok eropuit, zocht en bleef zoeken, en wist waar hij wilde zijn toen hij er eindelijk belandde. Denk aan kleurrijke synths en lekkere drummetjes. Veel melodie en ja, zelfs postpunk. Met voorbeelden als Alabama Shakes en Mac DeMarco. Het resultaat: een plaat die vele wegen bewandelt

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

FULCO - Grensdorp