Les Poules à Colin (CA)

Concert
Fri 24/05 - 20.30

Les Poules à Colin groeiden op in de coulissen van de vele Canadese folkfestivals. Ze leerden hun ambacht tijdens jams met de beste musici van Quebec's, een regio die beroemd is om zijn muzikaal erfgoed. Ondanks hun jonge leeftijd spelen de leden al meer dan negen jaar samen. En dat blijkt uit hun sprankelende muziek! Met hun sterke podiumprésence en aanstekelijk speelplezier trekken ze het publiek naar zich toe. De groep trad al op in Canada, de VS, Australië en Europa. 

Na passages op ondermeer Winnipeg Folk Fest, Vancouver Folk Festival, Celtic Connections en natuurlijk op Festival Dranouter 2017 is het nu de beurt aan Muziekcentrum Dranouter!

Les Poules à Colin bestaat uit vier dames en een heer – jawel, hij heet Colin – en hebben hun uitvalsbasis in de streek van Lanaudière (Quebec, Canada). Met veel respect voor het traditionele repertoire geeft het vijftal een eigenwijze interpretatie aan het folkgenre en gaan ze aan de slag met prachtig gearrangeerde folksongs –en melodieën. Hun composities zijn een naadloze mix van Noord-Amerikaanse invloeden, old-time, jazz, folk en de teksten worden hoofdzakelijk in het Frans gezongen. Hemelse stemmen worden prachtig aangevuld met een uitgebreid instrumentarium van gitaar, viool, bouzouki, banjo, mandoline, bas, piano en percussie.  

VVK € 16 - ADD € 18 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33.

LES POULES À COLIN -- "MY ROOM" (Official Video)