Dom Flemons (USA)

Concert
Sat 01/06 - 20.30

Winnaar van een Grammy Award en tweevoudig  Emmy Nominee Dom Flemons staat bekend als "The American Songster ",  daar zijn repertoire bijna 100 jaar Amerikaanse rootsmuziek bestrijkt. Flemons is een musicoloog, historicus, platenverzamelaar en een multi-instrumentalist.
Hij wordt beschouwd als een virtuoos speler op de banjo, fife, gitaar, harmonica, percussie, quills en rhythm bones.

In 2018 bracht Flemons zijn soloalbum uit met de titel "Dom Flemons Presents Black Cowboys" op het Smithsonian Folkways platenlabel. Deze opname maakt deel uit van Folkways hun 70-jarig jubileum en de African American Legacy-opnamen serie in samenwerking met het Smithsonian National Museum of Afro-Amerikaanse geschiedenis en cultuur in Washington, D.C. Het  album stond  31 opeenvolgende weken in de Billboard Bluegrass. 

In 2016 speelde Dom Flemons een fantastisch concert in de kerk op Dranouter Festival en stond hij ook eerder met the Carolina Chocolate drops in de concerttent van het festival. Degene die er toen bij waren, zullen het beamen: deze innemende ras artiest is een "must see" voor elke muziekliefhebber.    

VVK €16 - ADD €18 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be  of 057 44 69 33.

"Going Down the Road Feelin' Bad" by Dom Flemons [Official Music Video]