Monsieur Doumani (CYP)

Concert
Sat 20/04 - 20.30

Monsieur Doumani werd opgericht in 2011 in Nicosia, Cyprus door Antonis Antoniou (tzouras), Angelos Ionas (gitaar) en Demetris Yiasemides (trombone, fluit). De drie muzikanten komen van verschillende muzikale achtergronden, maar zijn dus vooral beïnvloed door de Cypriotische traditie. Monsieur Doumani componeert  songs die inspiratie putten uit de hedendaagse Cypriotische en globale samenleving. De orginaliteit van deze band wordt bepaald door de eigentijdse interpretatie van Cypriotische traditionele stukken en dit telkens met een speciale  kleur in geluid en stemming. 

Monsieur Doumani heeft al drie studio-albums uitgebracht die er voor zorgden dat ze wereldwijde erkenning krijgen. Hun derde album met de symbolische naam 'Angathin' (2018) - wat zich vertaalt als 'doorn' - richt zich meer dan ooit op de politieke, sociale en activistische zorgen en gevoeligheden van de groepsleden en het is een oproep tot rebellie tegen corruptie, racisme en onrecht. Het album 'Angathin' heeft op internationaal niveau veel belangstelling getrokken door de prestigieuze "Preis der deutschen Schallplattenkritik" in de categorie' Wereldmuziek ' te winnen. Het is verkozen tot 'Beste album van 2018' in de Transglobal Worldmusic Chart en  stond op zes in de Best of 2018 in de World Music Charts Europe. Het kreeg ook de titel van 'Top of the World' album van het Britse tijdschrift 'Songlines' en was volgens het fRoots-magazine een van de Top 20-albums van 2018. 

Mis dit enige Vlaamse concert niet tijdens hun 2019 Europese tour! 

VVK €16 - ADD €18 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be(link stuurt een e-mail)(link stuurt een e-mail) of 057 44 69 33. 

MONSIEUR DOUMANI - "Gongs"

The Monsieur Doumani Documentary