Bal Experience: Natalan' + Variomatic + workshops dans

Allerlei
Sat 30/03 - 20.30

Wil je je op het volgende feestje eens op de dansvloer wagen? Kom dan zeker naar deze workshopdag met gemeenschapsdansen.  Test je pasjes onmiddellijk uit tijdens de live optredens.

Programma

13:30-15:30 - Workshop Poolse dans met Ensemble Folklorique Wisla De Dourges

Thomas Burzicki en zijn vrouw Emilie Slepak zijn lid van Wisla De Dourges. Ze stellen een tournee van Poolse volksdansen voor, waarin de deelnemers de verschillende etnografische regio's van het land ontdekken. Er zijn immers heel wat stijlen en invloeden: Oostenrijks-Hongaars, Germaans, Slavisch, Joods... Poolse dansen gaan van gemakkelijk tot heel moeilijk, snel en fysiek. Op het programma staan o.a. de nationale dans Polonez, wiwat, Szot madziar, klapok, mazurka goleszowska... Voorkennis of uitgebreide danservaring is niet nodig: deze ervaren lesgevers passen de dansen aan het niveau van de groep aan. 

16:00 - 18:00 - Workshop Gemeenschapsdansen door Alain Hubert en met live begeleiding door Natalan'. Centraal staat het plezier van het samen dansen. Dansen die worden aangeleerd zijn mixers en square dansen, zowel voor beginners als ervaren dansers. 

Prijs dansworkshop: € 7 per workshop of  € 12 voor allebei (vooraf inschrijven via ticketsysteem) 

Prijs Bal + 2 dansworkshops: € 20 (te bestellen via het ticketsysteem) 

19:00 - Na de workshops en voor het bal kan u ook genieten van een lekkere maaltijd voor €16. Deze keer staat er vis vol-au-vent, vidée, slaatje & frietjes op het menu. Via de ticketlink kan u de maaltijd reserveren! Geef via de opmerkingen door of u een vegetarisch alternatief wenst.

20u30 - 22u: Variomatic 

Variomatic heeft als ambitieus doel van folk popmuziek te maken en omgekeerd pop als folk te laten klinken. Het programma kan je zien als een soort van 'best of' van balnummers van de afgelopen 10 jaar, maar daarnaast deinst de groep, olv Koen Garriau, er ook niet voor terug om bekende popsongs in een iets ander kleedje te steken zodat ze perfect dansbaar zijn.

Welke muzikant ook in de drivers seat zit: Variomatic schakelt vloeiend van eigentijdse folk naar funky popmuziek.  Onderweg herkent u ongetwijfeld een bekende tv-tune of een hit uit de oude doos. Maar vergis u niet: deze muzikanten zijn zo strak op elkaar ingespeeld dat u zich spontaan overgeeft aan hun natuurlijk drive.

22u30 - 24u: Natalan' 

Natalan' is een drie man sterke Normandische groep die elk moment van de dag klaarstaat om uit te breken in swingende balmuziek. Ze spelen niet enkel muziek maar zetten het feestje ook goed in gang door zelf mee te dansen! De Franse balfolk groep bestaat dit jaar trouwens 20 jaar! Tijdens die twee afgelopen decennia waren ze al meermaals te gast in Dranouter. Dus ambiance gegarandeerd met dit verjaardagsfeest!

BAL: VVK: € 9 - ADD: € 11 - min18: € 5