Illuminine (+ Catbug)

Concert
Fri 29/03 - 20.30

‘Illuminine’ is niet alleen de titel van een song van Thurston Moore, maar ook de nom d’artiste van de Leuvenaar Kevin Imbrechts. Teruggetrokken in zijn slaapkamer en met behulp van een gitaar en een serie effectpedaaltjes maakt hij zijn dromerige, instrumentale soundscapes ontstaan op het snijpunt van ambient, neoklassiek en postrock.

Illuminine zeilt in hetzelfde vaarwater als Ólafur Arnalds, Amiina, Balmorhea en A Winged Victory For The Sullen. De etherische maar gracieuze composities van Kevin Imbrechts zijn van het type dat tegelijk warm en glaciaal aandoet en zich zachtjes maar doelgericht een weg naar je onderbewustzijn boort. Tracks zijn eenvoudig en minimalistisch van structuur. Niettemin schuiven ze haast ongemerkt je hoofd binnen, zoals auditieve mistbanken.

Als er één plek is die je meteen met de muziek van Illuminine associeert, dan wel IJsland. Zijn eerste twee platen kregen dan ook een rework versie door de producer van de ultieme postrock band Sigur Ros. Deze producete ook het sluitstuk van zijn trilogie ("#3") die eind 2018 uitkomt. Op deze plaat werkte Imbrechts samen met acteur Bruno Vanden Broecke. In het Muziekcentrum komt hij een dwarsdoorsnede brengen van deze trilogie. Bereid u voor op een week wordend hart door zoveel verstilde pracht! 

Het voorprogramma wordt verzorgd door rijzende ster Catbug. Dit is het alterego van Paulien Rondou. Ze schrijft en zingt breekbare liedjes die twijfelen tussen sfeer en melodie. November 2018 bracht ze haar debuutplaat "Universe" uit en dat op het label van Illuminine zelf. Dus deze avond wordt direct een labelnight van Illuminine Records!  

VVK €15 - ADD €17 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33. 

Illuminine - Dear, Utopia ft. Adam Bryanbaum Wiltzie (Official Music Video)

Catbug - How Then (Live @ Trix)