Veilig genieten in MCD!

In Muziekcentrum Dranouter ontvangen we jou vanaf mei 2021 met open armen!

In lijn met het veiligheidsprotocol dat werd goedgekeurd wordt Muziekcentrum Dranouter volledig coronaproof ingericht. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen.  Muziekcentrum vzw en haar vele medewerkers voorziet alle locaties (concertzaal, Eetcafé 't Folk, sanitair...) van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig.

Algemene regels

Hou als concertganger rekening met deze algemene regels:

  • Hou 1,5 meter afstand van personeel en concertgangers.
  • Zie je iemand anders aan de kassa staan om af te rekenen? Gelieve dan even te wachten.
  • Betaal zo veel mogelijk contactloos of elektronisch. Cash betalen is ook mogelijk. Na het betalen kan je je handen wassen.
  • Was regelmatig je handen.
  • Mondmaskers zijn verplicht te dragen zowel tijdens de verplaatsing als tijdens het concert. 
  •  
  • Muziekcentrum Dranouter wordt dagelijks volledig ontsmet voor aanvang. Toiletten en gladde oppervlaktes worden meermaals per dag gereinigd.

Bubbels en voldoende afstand

Bestel je tickets voor jou en je bubbel. Bubbels moeten steeds anderhalve meter afstand houden tot een andere bubbel, ook tijdens het concert.

Alle concerten in Muziekcentrum Dranouter zijn voor een zittend publiek. Er zijn voldoende stoelen, verspreid over de concertzaal. De stoelen die jij en je bubbel kiezen, vormen de locatie voor de duur van het concert. De tafels en stoelen worden regelmatig ontsmet.

 

Sanitair

De toiletten worden regelmatig gereinigd. Ons personeel reinigt regelmatig alle oppervlaktes en klinken. We vragen de concertgangers om voor en na het gebruik van sanitair de handen te wassen of te ontsmetten. Alle faciliteiten hiervoor zijn aanwezig. Ook bij het sanitair geldt social distance. Respecteer dus de wachtrij en hou steeds 1,5 meter afstand.

Breng je mondmasker mee

Wij vragen je om een mondmasker mee te nemen. Een mondmasker is verplicht te dragen bij alle verplaatsingen als op je zitplaats.  

 

Wat met bezoekers uit risicogroepen?

Volwassenen uit een risicogroep zijn welkom op evenementen. Hun aanwezigheid impliceert dat zij zelf een inschatting van het risico hebben gemaakt. Tot de risicogroep behoren: mensen ouder dan 65 jaar, mensen met diabetes, mensen met ernstige obesitas, mensen met hartziektes, long- of nieraandoeningen, mensen met kanker, mensen wiens immuunsysteem verzwakt is.

Kinderen uit een risicogroep zijn welkom op de evenementen. Hun aanwezigheid impliceert dat hun ouders (eventueel na overleg met de huisarts of behandelende arts) een inschatting van het risico hebben gemaakt. Voor kinderen is een gedetailleerd overzicht beschikbaar.

Hopelijk tot snel in Muziekcentrum Dranouter onder het motto 'Play local, act local'!

Team Muziekcentrum Dranouter