Fulco

Concert

De Nederlandstalige popplaat waarvan Fulco Ottervanger (o.a. BeraadGeslagen, De Beren Gieren) al tien jaar wist dat ze er moest komen. De Gentse Nederlander verzamelde al die tijd krabbels en woorden.

Hij groeide op in Brussel en heeft Nederlandse roots. Ottervanger begon op jonge leeftijd cello, gitaar en piano te spelen, alsook eigen muziek te schrijven. Aan het conservatorium van Gent studeerde hij jazz piano bij Erik Vermeulen en hedendaagse compositie bij Frank Nuyts. Onder zijn eigen projecten vind je naast het elektroakoestisch pianotrio De Beren Gieren ook de krautpop-groep STADT terug en het elektronisch getinte en grenzeloze experiment van BeraadGeslagen.

In 2019 kwam hij als FULCO naar buiten als Nederlandstalige singer-songwriter. Hij gaat graag samenwerkingen aan met mensen uit andere disciplines zoals schrijvers, dichters, tekenaars, dansers en filmmakers.

Ondertussen schreef en zong hij alle mogelijke versies van zijn eigen nummers. Hij trok eropuit, zocht en bleef zoeken, en wist waar hij wilde zijn toen hij er eindelijk belandde. Denk aan kleurrijke synths en lekkere drummetjes. Veel melodie en ja, zelfs postpunk. Met voorbeelden als Alabama Shakes en Mac DeMarco. Het resultaat: een plaat die vele wegen bewandelt.

Dansende Beren over zijn plaat: "Naast de rol van pianist die hem al zo dikwijls werd toegewezen, profileert hij zich nu ook als tekstschrijver, een die luidop fantaseert over van alles en nog wat. Zijn eigen invalshoek op de dingen des levens leveren vernuftig en geestig materiaal op."

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Dit concert werd al meermaals uitgesteld. Wie al tickets had, blijven die natuurlijk geldig voor deze datum! 

 

Onze coronagarantie:

Mocht een optreden van Muziekcentrum Dranouter niet kunnen plaatsvinden, dan krijgen tickethouders automatisch hun geld teruggestort. Zo is er voor jou geen enkele reden om geen tickets aan te kopen voor een concert!

De concertzaal van Muziekcentrum Dranouter is 100% coronaproof, volledig in lijn met het veiligheidsprotocol. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen. Muziekcentrum Dranouter voorziet alle locaties in het gebouw van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig. Klik hier om alle voorzorgsmaatregelen na te lezen.

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33.